RE:Cucina præsenterer: sashi kød

Vi på RE Cucina er altid på udkig efter de bedste råvarer til vores kunder, derfor er vi stolte over at kunne præsentere en helt ny råvare på kortet. Noget af det bedste oksekød, man kan få – Sashi kød fra europæiske græsfodret kvæg. Efter slagtning krogmodnes kødet, hvilket tager kødet til en helt nye dimension smagsmæssigt.

Hvad er sashi kød?

Sashi betyder marmorering på japansk og det er ikke tilfældigt. Når du ser kødet, så forstår du hvorfor. Den lækre marmorering gør kødet til noget af det møreste kød, du nogensinde kommer til at smage. Du kender måske Kobe kød, som noget af det bedste kød i verden, her er Sashi kød et godt alternativ til en mere fordelagtig pris, dog uden at gå på kompromis med smagen. Dette passer perfekt ind i vores filosofi hos RE Cucina om at levere de bedste råvarer til vores kunder til fornuftige priser og øge kendskabet til napolitanske og italienske retter.
89607330_850747372112756_3726928213355872047_n

Verdens bedste bøf

Navnet er det eneste, der er japansk, når det kommer til Sashi kød. Firmaet bag kødet hedder JN Meat er startet i Slagelse af John Sashi Nielsen. Små 100 kilometer fra vores restaurant. Firmaet blev grundlagt i 1980 med en mission om at levere verdens bedste kød. 

En mission, der er lykkedes for den danske iværksætter. Sashi kød har nemlig vundet den prestigefyldte pris ‘World Steak Challenge’ to år i streg, først i 2018 og efterfølgende i 2019. Læs mere om World Steak Challenge her. 

Sashi kød findes i tre kategorier: 

  • Sashi med marmoreringsgrad 3-6 på Kobe skalaen 
  • Sashi-AAA med marmoreringsgrad 7-10 på Kobe skalaen 
  • Sashi-Saiko med marmoreringsgrad på 11-12 på Kobe skalaen

Kobe skalaen dækker over, hvor god en marmorering, der er på kødet, hvor 12 er dyreste og bedste Kobe kød.

Læs mere om Sashi kød på JN Meats hjemmeside. 

Smag selv

På RE Cucina serverer vi Sashi kød, som en del af vores Tasting menu, hvor du kan smage lidt af det bedste, kokken har at byde på. Sashi kødet indgår i vores Tagliata, som er en meget simpel, men  fuldstændig uimodståelig ret. Du kan naturligvis også få retten i almindelig størrelse, hvor du får 200 gram kød.

Tagliata stammer fra Toscana og består ganske simpelt af trancheret kød på en bund af grønt. Som tilbehør til vores Tagliata serverer vi en velsmagende morkelsauce, lavet på de nogle af de lækreste og mest dyrebare svampe, man kan finde i naturen. Saucen tilsættes en smule fløde, der gør den cremet og fortrinlig. 

Hvis en Tagliata med Sashi kød lyder fristende i dine øre, så kan du booke bord her.

Velbekomme!